Detta är en riktigt rolig leksak för hundar och som även stimulerar dem.  Det du behöver är en tennisboll och valfritt godis. Varning för att denna leksak kan vara lite…

Detta är en riktigt rolig leksak för hundar och som även stimulerar dem.  Det du behöver är en tennisboll och valfritt godis. Varning för att denna leksak kan vara lite trixig att tillverka.
Så här gör du:

Skär av en liten bit av tennisbollen med en kniv. Var mycket försiktig och håll undan fingrarna då bollen gärna vill rulla runt.  Lättast är att såga försiktigt fram och tillbaka. Hålet skall vara något större än dina godisbitar men inte för stort då du inte vill att det ska bli alldeles för lätt för din hund. Lägg sedan i godiset i hålet och låt hunden sätta igång! Bra psykisk träning för hunden när den ska klura ut hur bollen ska rulla för att innehållet ska komma ut.

Alternativt kan du göra två små hål i tennisbollen istället och trä igenom ett snöre. Knyt sedan en knut i vardera änden på snöret. Detta gör att du kan kasta bollen dubbelt så långt som en vanlig tennisboll. Det är dessutom roligt för hunden själv att ta tag i snöret istället för bollen och kasta runt för sig själv. Du kan också göra en annan typ av leksak av denna boll. Gör två ytterligare lite större hål på denna leksak så du kan lägga i godis. Häng sedan upp bollen i snöret i ett träd. Hunden skall sedan putta på bollen så att den rör sig och godisbitarna ramlar ut genom hålen.