Det här tricket får alltid glada blickar från omgivningen. Lär din hund att trycka på knappen för grön gubbe när du ska gå över ett övergångsställe. Detta lär du enklast…

Det här tricket får alltid glada blickar från omgivningen. Lär din hund att trycka på knappen för grön gubbe när du ska gå över ett övergångsställe.

Detta lär du enklast in genom att stå bredvid en stolpe. Håll en godis i handen. Jag brukar peka på föremålet som min hund ska lägga fokus på så om ni gör det går det ofta lite snabbare för hunden att pröva sig fram. Hunden kommer att börja pröva sig fram för att få godisen. När hunden nuddar stolpen så beröm direkt och belöna hunden.  När hunden väl förstår att den skall nudda stolpen med tassen så kan du lära den att nudda högre och högre upp. När du väl har kommit så här långt kan du sedan peka på gubben och din hund lägger tassen på knappen. Du kan använda pipet som blir som en indikator på att din hund träffat rätt. Lägg sedan till kommando när din hund verkligen förstår vad den skall göra.