Ingredienser: 2 dl grahamsmjöl 2 dl vetekross 2 dl vetemjöl 2 dl hönsbuljong 2 msk olja 1 morot 1 dl majskorn 1 dl gröna ärtor Gör så här: 1)      Sätt…

Ingredienser:

2 dl grahamsmjöl

2 dl vetekross

2 dl vetemjöl

2 dl hönsbuljong

2 msk olja

1 morot

1 dl majskorn

1 dl gröna ärtor

Gör så här:

1)      Sätt ugnen på 225 grader.

2)      Blanda mjölet och vetekrosset i en skål.

3)      Häll buljongen och oljan i en annan skål och häll sedan i mjölblandningen lite i taget.

4)      Arbeta till en fast deg.

5)      Riv moroten på den grova sidan och mosa ärtorna och majskornen med en gaffel.

6)      Arbeta in grönsakerna i degen och forma sedan degen till små bullar.

7)      Grädda i 15 min.

8)      Stäng av ugnen och låt stå i minst en timme så att kexen blir riktigt hårda och knapriga.