Lär din hund att kunna öppna dörrar. Tänk dock på innan om du verkligen vill ha en hund som kan öppna dörren för det kan sluta med att du måste…

Lär din hund att kunna öppna dörrar. Tänk dock på innan om du verkligen vill ha en hund som kan öppna dörren för det kan sluta med att du måste låsa alla dörrar för att din hund inte skall gå vart den vill.

Detta lär du enklast in genom att stå bredvid dörren. Håll en godis i handen. Jag brukar peka på föremålet som min hund ska lägga fokus på så om ni gör det går det ofta lite snabbare för hunden att pröva sig fram. Hunden kommer att börja pröva sig fram för att få godisen. När hunden nuddar dörren så beröm direkt och belöna hunden.  När hunden väl förstår att den skall nudda dörren med tassen så kan du lära den att nudda högre och högre upp. När du väl har kommit så här långt kan du sedan peka på handtaget och din hund ska då lägga tassen på det. Lägg sedan till kommando varje gång din hund nuddar dörrhandtaget. Sedan belönar du bara när hunden nuddar dörrhandtaget med sådan kraft att det åker ner och dörren öppnas.