Ingredienser: 7,5 dl korn- eller rågmjöl 2,5 dl majsmjöl 2,5 dl havregryn 3,5 dl varm buljong (om färdig buljongtärning används så ta gärna en glutamatfri) 0,5 dl olja 2 ägg…

Ingredienser:

7,5 dl korn- eller rågmjöl

2,5 dl majsmjöl

2,5 dl havregryn

3,5 dl varm buljong (om färdig buljongtärning används så ta gärna en glutamatfri)

0,5 dl olja

2 ägg

2,5 dl riven ost

Gör så här:

1)      Sätt ugnen på 150 grader.

2)      Blanda havregryn och olja.

3)      Häll över buljongen och låt blandningen stå i 10 minuter.

4)      Blanda i resterande ingredienser och arbeta samman till en deg.

5)      Kavla ut degen centimetertjockt på ett mjölat bakbord och skär ut små kex och lägg dem på en bakplåt.

6)      Grädda i cirka en timme. Låt sedan kexen stå kvar för torkning.