Visst är det mysigt att kunna ta med din hund när du går ut och äter! Nedan finner du hundtips över restauranger och caféer som välkomnar din hund att följa…

Visst är det mysigt att kunna ta med din hund när du går ut och äter! Nedan finner du hundtips över restauranger och caféer som välkomnar din hund att följa med. Idag finns det allt fler ställen som tillåter dig att ta med din fyrbenta vän. Skrolla ned i listan nedan så hittar du säkert något trevligt ställe som du vill besöka.

Hundvänliga restauranger och caféer inom Stockholmsområdet:

Restaurang Daphne´s – Östermalm
Populära Daphne´s är en kvarterskrog på Östermalm som serverar fransk mat där även din hund är välkommen att följa med om du sitter vid bardelen. Mycket god mat och trevlig personal.

Restaurang Milles – Östermalm
Milles ligger på den populära adressen Strandvägen i Stockholm och är en liten, intim och populär restaurang som fokuserar på husmanskost och din hund erbjuds hundglass om så önskas. De har även en liten uteservering med härlig utsikt mot vattnet. Deras brunch är också att rekommendera.

Restaurang Grodan – Östermalm
Den klassiska Östermalmskrogen Grodan lockar fortfarande besökare och är perfekt för att ta en drink efter jobbet, en trerättersmiddag eller kanske bara för att ta en rykande kopp kaffe en eftermiddag. Hundar är välkomna på uteserveringen, i baren, samt i loungen en trappa upp från baren men tyvärr inte i restaurangdelen.

Restaurang Diplomat – Östermalm
Diplomat är ett typiskt skandinaviskt brasserie. Tillåter ”små” hundar i bardelen. Fråga mig inte varför små hundar tillåts men inte större. Man kan tycka att antingen tillåter man hund så länge de sköter sig eller så gör man det inte.

Restaurang Oscars – Östermalm
På Narvavägen 32 ligger den anrika restaurangen Oscars bistro. Det är en mysig liten fransk restaurang med enkel meny men mycket god mat. Hunden är hjärtligt välkommen vilket gör att sannolikheten är stor att ni stöter på en annan fyrbent vän.

Café Foam – Östermalm
Café Foam ligger på Narvaägen på Östermalm och är ett perfekt fik för att ta med sig hunden för en fika eller brunch. Knallrosa charmig inredning.

Restaurang Broms – Östermalm
Broms brukar kallas Östermalms motsvarighet till Urban Deli och är en kvarterskrog, bageri och delikatessbutik i ett. Här serveras mat från tidig morgon till sen kväll i sällskap med din hund.

Restaurang Slagteriaktiebolaget – Östermalm
Inne i Fältöversten ligger Slagteriaktiebolaget som serverar husmanskost av bra råvaror. Varför inte ta med din hund på en shoppingtur i Fältan och sen avsluta med en vinlunch? Missa inte att prova deras högrevsburgare med gruyèreost.

Restaurang Brasserie Elverket – Östermalm
Brasserie Elverket är ett franskinspirerat brasseri med svenska och amerikanska inslag som är perfekt för en drink och lite mingel. Hunden är välkommen i baren och på uteserveringen så länge den sköter sig.

Restaurang Kommendören – Östermalm
I änden av Humlegården hittar du Kommendören som är en populär kvartersrestaurang. Hundar välkomnas med öppna armar och på menyn står allt från helgrillad fisk, skaldjurspasta, hummertacos och sliders i sann New York anda.

Restauranger Sturegallerian – Östermalm
Sturegallerian vid svampen i Stockholm tillåter hundar så varför inte slå dig ned på någon av restaurangerna. Tures ser gärna att du kommer förbi och slår dig ned med din hund.

Restaurang Lydmar – Norrmalm
Lydmar Hotel med fin utsikt över Strömmen välkomnar hundar i loungen. Hemtrevligt och lockar både Stockholmare och internationella gäster till Blasieholmen. Passa på att prova en av deras goda drinkar innan maten.

Restaurang Josefina – Djurgården
Josefina är stället att vara på en varm sommardag med ett fantastiskt läge och fin utsikt. Uteserveringen är en stor lounge med stora mjuka soffor vilket passar perfekt för en drinkkväll, sommarlunch eller middag och glöm inte att ta med dig hunden.

Restaurang Strandbryggan – Djurgården
På sommarhalvåret är restaurangen eller baren Strandbryggan öppet och hit passar det bra att gå efter en lång hundpromenad på Djurgården när du vill vilja dina trötta ben och njuta av ett glas champagne eller rosé. Serveras husmanskost i en elegantare tappning.

Café Kruthuset – Djurgården
Längst ute på Hundudden på Djurgården hittar du det enkla men mysiga caféet Kruthuset. Hunden är välkommen både inne som ute och ligger bra till för att ta en lång fin promenad längst vattnet.

Caféet Rosendals Trädgård – Djurgården
Rosendals trädgård ligger fint beläget på Djurgården och är ett populärt café i ett av växthusen. På sommaren går det även bra att sitta i den lummiga trädgården utanför. Att hundar är tillåtna är svårt att missa då det är ett välbesökt hundcafé.

Café Gamla Orangeriet – Norra Djurgården
Gamla Orangeriet ligger i Bergianska trädgården som är belägen i Frescati, intill Brunnsviken, på Norra Djurgården. Det här var tidigare ett gammalt växthus som nu gjorts om till ett café som passar perfekt för en god vinlunch eller en fikapaus efter hundpromenaden. Öppet även på vinterhalvåret. 

Café Stora Skuggans Skafferi – Norra Djurgården 
Ute på Norra Djurgården i närheten av Stora Skuggans H4 gård hittar du Stora Skuggans Skafferi. Där är vovven mer än välkommen vilket också märks på mängden hundar som är där. Hundskålar för den törstiga hunden finns. Mysigt litet fik perfekt för att ta en lång härlig promenad innan.

Restaurang Brasserie Le Pot – Vasastan
Brasserie Le Pot är en restaurang där din hund välkomnas med öppna armar. Ägaren som också är hundägare erbjuder franska klassiker tillsammans med en touch svenskhet på menyn. Framförallt mysigt på sommarhalvåret när uteserveringen är öppen och missa inte champagnetorsdag!

Restaurang Esa Sushi – Vasastan
På Torsgatan 45 precis vid uppgången av St Eriksplans tunnelbanestation hittar du Esa Sushi där du även kan ta med dig hunden in på restaurangen. God och prisvärd sushi som är vackert upplagd. De serverar också varma rätter.

Café Tea Garden – Vasastan
Tea Garden Stockholm är ett pittoreskt litet krypin i Vasastan som erbjuder Afternoon-tea i klassisk brittisk anda och där hundar är mer än välkomna. Det känns som du sitter i ett engelsk vardagsrum med småblommig tapet och blommig te-service.

Café Systrarna Andersson – Vasastan
Mysigt café med mycket hemma-hos-känsla där det finns gott om bakverk och smarriga smoothies. Systrarna Andersson får både dig och din hund att känna sig välkomna. (Karlbergsvägen 45)

Restaurang Haga Deli – Vasastan
Haga Deli är en familjär kvarterskrog som serverar traditionell italiensk mat. Hunden är välkommen om det inte är allt för mycket folk så slå en signal innan.

Puben Churchill Arms – Vasastan
Krogen Churchill Arms är en brittisk pub klassiskt inredd med bokhyllor, läderfåtöljer och mönstrade mattor där hunden alltid är välkommen. På menyn står bland annat fish and chips och burgare som du kan skölja ned med en av de nästan 30 olika sorters öl som finns att tillgå. 

Caféet Vasatorgets Café – Vasastan
På Karlbergsvägen 46A hittar du Vasatorgets Café dit du kan ta med dig hunden för att ta en enklare fika. Caféet är inrett som ett italienskt torg med trevlig personal.

Restaurang Mälarpaviljonen – Kungsholmen
En riktig sommarfavorit hittar du på Norrmälarstrand där hunden är hjärtligt välkommen. Mälarpaviljongen sträcker ut sig på en flytbrygga med en stor uteservering och skratten flödar. Perfekt lunchställe en varm sommardag eller för en aw under sommarhalvåret.

Restaurang Pane Vino – Södermalm
Pane Vino på Söder, ett stenkast från Zinkensdamms tunnelbanestation, är en välbesökt italiensk restaurang där sorlet kring pizzan och det goda vinet fyller lokalerna. Även din fyrbenta vän är välkommen att följa med.

Café Gildas Rum – Södermalm
Precis intill Nytorget på Skånegatan 79 ligger detta bohemiska lilla krypin som är ett café öppet för både dig och din hund.

Restaurang Nytorget 6 – Södermalm
Nytorget 6 är en syskonkrog till den populära restaurangen Nybrogatan 38. Nytorget 6 är en riktigt härlig hundvänlig krog med god och prisvärd mat alla dagar i veckan frukost till sen middag.

Restauranger Nordiska Kompaniet NK – Stockholm City
Varuhuset NK i Stockholm tillåter hund och har flera restauranger dit du kan ta med dig din fyrbenta vän efter en shoppingtur. Varför inte prova Nordiska Kantinen på våning fyra eller en sallad på Botanique?

Restauranger MOOD – Stockholm City
MOOD Gallerian i Stockholm tillåter hund så varför inte gå och ta ett glas champagne på Egoïste efter jobbet eller kanske en god lunch på Boqueria?

Pub och restaurang S:ta Clara Bierhaus – Gamla stan
S:ta Clara Bierhaus är en ölstuga dit hunden är välkommen där det serveras tysk och svensk husmanskost.

Restaurang Åkeshofs slott – Bromma
Med stort fokus på råvarorna som gärna får vara närodlade serverar Åkeshofs slott en välsmakande meny både till lunch eller till middag. Ett mysigt avbrott i den annars stressiga vardagen. Både hotellet och restaurangen välkomnar hundar och de säger själva att ”Vi älskar hundar lika mycket som du”.

Restaurang Grodhavet – Solna
Bredvid Pampas Marina ligger Grodhavet på en flytbrygga med mysig utsikt över vattnet. Hit kan du ta din fyrbenta vän för en god lunch eller brunch eller kanske bara för att ta ett glas vin.

Hundvänliga restauranger och caféer i andra områden:

Restaurang Fina Fisken – Trosa
Fina Fisken ligger mitt i sommaridyllen i Trosa. Ta en drink i den mysiga lounge-delen med din hund för att sedan slå er ned vid middagsborden för äta något av havets läckerheter som finns på menyn.

Restaurang Häringe Slott – Västerhaninge 
Häringe slott ligger ungefär 20 minuter utanför Stockholm i Västerhaninge och erbjuder en fantastisk miljö där du antingen kan ta en Afternoon-tea med ett glas champagne på helgen eller avnjuta en tre-rättersmiddag i slottsmatsalen. Hundar är mer än välkomna i samtliga delar av slottet och förslagsvis gör du en weekend av ditt besök där du även kan ta en lång hundpromenad längst vattnet. Hundkorg och hundgodis står redo i ditt rum och självklart erbjuds också en hundmeny till middagssittningen.